logo emvmeting nu

Een tijdje geleden was ik aanwezig bij een cursus mindfulness. Had hier veel van gehoord, en wilde nu wel eens weten wat dat precies was. Veel van geleerd, o.a. dat mindfulness ook een stuk meditatie inhoudt. Na afloop sprak ik nog even na met de cursusleidster Mariƫtte Verhoef van Anansi Training. Ik gaf haar aan dat er volgens mij een verband is tussen een goede meditatie en een lage belasting aan straling. Mariette vroeg mij hierover een blog te schrijven.
Mijn vermoeden kwamen uit na even wat zoeken op internet. Vond een interessante link, zie straling en de Schumann resonantie, waarin wordt aangegeven dat de hersengolven in een diepe meditatie rond 8 Hz - in hun veranderde staat van bewustzijn - gelijk worden aan de basisfrequentie (7,8 Hz) van de Schumann-resonantie, zie de hersenfrequentie van meditatie. Hieruit kan worden afgeleid dat smartphones e.d. die op andere frequenties zitten, deze resonantie verstoren.